Huis kopen? Start met deze gids

Wil je een eigen huis kopen? Maar heb je geen idee hoe je moet beginnen? Dan is deze gids zeker iets voor jou!

Een woning kopen is complex, maar niet als je weet wat je kan verwachten en wat je precies moeten doen.

We horen dikwijls hoe complex het wel niet is om een woning te kopen. Door de vele stappen die je naast het zoeken van de woning moet nemen, kan het proces complex lijken. Maar dankzij de blog en de vele tools op Co-libry wordt het allemaal heel wat simpeler. Hieronder krijg je een beknopt overzicht van het proces en enkele eerste algemene tips.

Exploratie

Is dit de eerste keer dat je een woning zoekt? Start dan zeker eerst met even rond te kijken wat er allemaal beschikbaar is. Wist je dat je hier heel wat inspiratie kan vinden? Tracht een duidelijk beeld te krijgen op wat je wilt.

Wil je echt goed voorbereid zijn? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat kopen de juiste optie is voor jou. Via de huren of kopen tool kan je dit snel en gemakkelijk verifiëren.

Je kan je ondertussen ook al voorbereiden op een gesprek met de bank. Dit doe je door een gedetailleerd beeld te krijgen op wat je inkomsten en uitgaven zijn. Je houdt dus rekening met het totale gezinsinkomen, bestaande leningen, de vaste maandelijkse kosten,… Een handig overzicht van alle mogelijke uitgaven en inkomsten vind je hier.